Mások mondták…

Ha még nem döntöttél és szükséged van némi inspirációra, hogy belevágj-e a közös munkába, akkor olvasd el mások sikertörténeteit. 2011 óta több, mint száz elégedett Ügyfél és több ezer óra beszélgetés eredményéből szemezgethetsz.

Válogass ügyfeleim véleményei közül

Mások mondták…

Ha még nem döntöttél és szükséged van némi inspirációra, hogy belevágj-e a közös munkába, akkor olvasd el mások sikertörténeteit. 2011 óta több, mint száz elégedett Ügyfél és több ezer óra beszélgetés eredményéből szemezgethetsz.

Válogass ügyfeleim véleményei közül

Business coaching

Barbihoz „biznisz kócsingra” jelentkeztem, de már az elején gondoltam, hogy azért lesz itt minden más is. Hát lett is. Néztem, hogy itt mindenki milyen szépeket írt, és tényleg. Barbi sokat kérdez, a legjobbkor a legjobbakat. Azért ne laza bájcsevejre készüljetek, vért és verejtéket ígérhetek... na jó, nem pont így, de majdnem. Én sokszor bőgtem. Barbi hihetetlen éleselméjű, már akkor látja az egész erdőt amikor te még a fát sem látod. Gyorsan talál összefüggéseket és nem kímél. És ad házi feladatot! Értitek, Házi Feladatot, szóval otthon is kell foglalkozz magaddal, mese nincs! Szerintem óriási felismerést tettünk közösen, nagyon sokat segített nekem, hogy ne csak lássam magam, hanem értsem is! Az elfogadás még csak ezután jön. Az üléseink vége valami sokkal jobb, tudatosabb és magabiztosabb ÉN kezdetét jelenti. Köszi Barbi!
Szendrődi Enikő,
Tulajdonos, Nemiskacat Kft
Barbi segítségének köszönhetően sikerült elindulnom egy olyan úton, amin már régóta szerettem volna. Nagyon kedves és elfogadó személyiség, hamar megtalálta a hatékony együttműködés eszközeit, azokat a testhezálló feladatokat és kérdéseket, amikkel hétről hétre sikerült előbbre jutnunk. Úgy gondolom, hogy az általa megismertetett technikákat, módszereket alkalmazva a bennem végbement változások tartósak lesznek, és egy boldogabb, tartalmasabb élet vár rám. Köszönöm szépen 🙂
K. Eszter,
Miniatür készítő
Egy nagyon jó barátomtól - mára már az üzlettársam - hallottam rólad Barbara. Azon az augusztusi reggelen úgy ébredtem, hogy nekem el kell, hogy menjek hozzád és meg kell, hogy ismerjelek. Az elmúlt majdnem 12 hónap életem legnehezebb éve volt; úgy is indítottam, hogy a változás éve... Annak idején egy betegség segített meglátnom, hogy nem vagyok a helyemen. Több módszert is kipróbáltam, tapasztaltam, tanultam sok-sok hónapon át, valami mégis hiányzott. A végső megértéshez és lezáráshoz szükséges út és a cél, melyekben Barbara, irányt mutattál. Alig 4 hónap alatt sikerült úgy vezetned, hogy az utolsó hiányzó darabokat is megismertem magamban. Te voltál az, aki a leggyengébb pontomra rá tudtál úgy mutatni, hogy hajlandó legyek őszintén látni/észlelni. A berögzült szülői lelkiismeret furdalásból és a "megszokott" stressz környezetből tanítottál meg kibújni. Kintről szemlélve, az egyszer volt alumínium kalitkámat elengedtem, hogy tárt karokkal üdvözölhessem a Minden lehetőséget tartalmazó Fehérséget. Nagyon köszönöm az odaadásodat, az együttműködésedet és az őszinteségedet! Nagyon sok szeretettel köszönöm, hogy a Lilám vagy!"
S. Gabi,
Szalonmenedzser
Barbival először egy kötetlen baráti kávézás kereteiben találkoztam, nem is tudtam pontosan, mivel foglalkozik. 1 óra alatt feltett 3 olyan kérdést, amik után eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretném ha vállalkozásom is egy picit a “kezei közé” kerülne. Vezetői coachingra mentem el hozzá, és 4 alkalom alatt nagyot fordult a világ: sokkal tudatosabb, magabiztosabb vezető lettem. A foglalkozások élményét is külön kiemelném, nagyon tartalmas énidőt töltöttem el nála minden alkalommal. Ezután még lehetőségem adódott egy szervezetfejlesztési workshopon is részt venni közösen kollegáimmal, sok olyan információ került elő céges bugyrainkból, aminek kár lett volna a mélyben maradnia. Ráadásul sok döntésemet meg is könnyítette ez a folyamat.
Csorba Anita,
Ügyvezető, Inspiráció Média Kft.
Ezeket a sorokat már Londonból írom, és ebben nagy szerepe van Barbarának. Úgy egy évvel ezelőtt egy olyan mélypontra jutott az életem, ahonnan (a korábbiakkal ellentétben) már nem tudtam egyedül kilendülni, tudtam, hogy segítségre van szükségem és szerencsére rátaláltam Barbarára. Már pát héttel azután, hogy elkezdtük a közös munkát érezhetőek voltak az első pozitívumok. Sikerült korábban elképzelhetetlen változást elindítani a szemléletmódomban, ami pozitív hatással volt az önértékelésemre, s ezáltal szépen lassan mindenre. Komoly változás előtt állt az életem ebben az időszakban, végre elég elhatározást éreztem magamban, hogy valóra váltsam egy régi álmomat és külföldre költözzek - a lehetőség is szembejött, így már "csak" lelkileg kellett felkészülnöm és "csak" bele kellett vágnom. Nem volt egyszerű időszak, interjúk, várakozás, stressz, de így vissztekintve mégis olyan egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik minden. Egyedül biztos nem ment volna vagy nem így ment volna, és ezért nem lehetek elég hálás Barbarának. Persze még nagyon sokat kell dolgoznom magamon, de az első, legnehezebb lépést megtettem és megvan az irány, amerre tartok. Most egyedül vagyok itt Londonban, de az üléseinken tanultak velem vannak és segítenek visszazökkenni, fókuszáltnak maradni. Tiszta szívvel ajánlom Barbarát bárkinek, aki kicsit elakadt, megrekedt vagy úgy érzi agyonnyomja valami. Nem kell beletörődni rossz szituációkba és réges-régi beidegződéseken is lehet változtatni idővel és akaraterővel
M. Ildikó,
Manager
Változást akartam. Változtatni magamon, a hozzáállásomon, az életemen és ezáltal a jövőmön. Sikerült. Mikor elkezdtem nem beszéltem róla senkinek, hiszen tudtam ezt csak magamért csinálom, nem társadalmi elvárásért, nem divatból avagy kötelességből. Jó döntés volt. Nálam 9 hónap alatt született meg az a várt változás, amire azt mondtam - igaz, az utolsó beszélgetés alkalmával még halovány, elcsukló hangon, ma pedig már határozottan és emelt fővel, hogy – megvan, elértem a célom, amiért jöttem, amiért belekezdtem, tudom ki vagyok. Az idő engem és minket igazolt. Igen, minket, mert az én munkám, kőkemény munkám van benne, és Barbara támogatása. Nélküle nem így működött volna. Az elmúlt 30 évem alatt, ő az az ember, akinél azt éreztem a kezdetektől, feltétel nélkül elfogad, támogat és talán meglepő lesz ezt olvasni, de szeret és drukkol a sikereimért. Szabadságot ad és eszközöket, melyeket felhasználva olyan életet teremtek magamnak, amelyet én akarok. Hogy mit történt ebben a 9 hónapban? Megszületett egy új Zsuzsa. Az a Zsuzsa, aki gyermekként – még felnőtt korban is - egy álom volt, és ami mára valósággá vált. Legbelül éreztem, hogy én más vagyok, másképp akarom élni az életem, de erre eddig nem volt kapacitásom. Hogy miért? Az irreleváns, az már a múlt. A jelen és az abban hozott döntéseink és cselekedeteink következményeként a jövő, ami fontos, és az, hogy mindezért csakis saját magunk vagyunk felelősek. Hiszen egy 30 éves, céltudatos, tervekkel teli nő tudja, mit keres az életben és tudja, ha lehetőségekkel találkozik, melyik az, amire neki szüksége van és mi az, amire jelenleg nem, legyen szó az élet bármely területéről, ha ismeri önmagát. A coaching alkalmával pedig lehetetlen elmenekülni a felismeréstől. Futhatsz és talán fogsz, de nincs értelme. Ha készen állsz a változásra, az jönni fog, erővel és dinamikával érkezik majd az életedbe. Egy jó tanács: ezt nem lehet félig elkezdeni. Vagy odateszed magad, vagy nincs értelme. Ha viszont rálépsz az útra, az útra, amely az új – avagy inkább régi és legőszintébb? - önmagadhoz vezet, ami elvárásoktól mentes, készülj fel, kinyílik a világ, megtelik színnel és élettel, és olyan irányt vesz az életed, amire csak legmerészebb álmaidban, és ott is csak halovány ábrándként gondoltál. Hajrá, éld más léptékkel és intenzitással, másként az életed! A szikrát megadja Barbara, a többi pedig rajtad áll!
B. Zsuzsa,
Szakértő
Hálás vagyok a közös munkáért, együtt töltött időért. Az ülések során rávilágítottál arra, mennyi mindenem van és mennyi mindenből meríthetek. A beszélgetéseink és a kreatív gyakorlatok növelték a tudatosságom és segítségükkel felfedeztem, mennyi kincs van a kezemben, ezáltal elkezdtem igazán értékelni az életem. Együtt felfedeztük mi okozza önértékelésem hiányát és ez a mély megértés és felismerés vezetett el a megoldáshoz. Végre elkezdtem befogadni azt a sok jót, amit kapok és ez nagy hatással volt és van az önértékelesemre. Hiába ajándékoz meg az élet rengeteg jóval, ha nem vesszük észre és nem fogadjuk be őket. Azzal a céllal mentem hozzád, hogy belevágjak egy új hivatásba, amire talán még nem is állok készen. A coaching ülések után azonban azt vettem észre, hogy a görcsös türelmetlenség helyét átvette a türelem, nyugalom és az elégedettség érzése. Rájöttem hogy semmiről nem késtem le és teljesen rendben van amit csinálok. A helyemen vagyok és minden tökéletesen alakul az életemben. Képes vagyok megbecsülni azt, amit már elértem és azt, amim van. Nem kell hogy más legyek, értékesnek érezhetem magam így is. Az energiám nagy részét már nem az önmarcangolás köti le, hanem a tervezés, tanulás és a hála. Képes vagyok pozitívan állni az életemhez és önmagamhoz is és már a rosszabb napokon sem zuhanok olyan mélyre, mint korábban. Többnyire képes vagyok megfigyelni és kezelni a gondolataim, amik már nem építenek és a pozitív dolgokra helyezni a fókuszt. Sokat tanultam tőled és sokat merítek az együtt töltött időből. Köszönöm!
Kata,
Vállalkozó
Hat hónapja mikor felkerestelek, bár csak 26 éves vagyok, elgyötört, a vállalkozásomban kiégett, céltalan és kétségbeesett voltam. Azt sem tudtam, igazán mi az ami "nem jó". Az első alkalommal azonnal a bizalmamba fogadtalak. Hihetetlen a személyiséged és profi szakember vagy. Örökké az eszemben lesz az első igazán "felnőtt kori" célom, amit Te segítettél kimondani saját magamnak: "Kezembe akarom venni az életem irányítását!" Remek volt a vezetéseddel, saját magamon dolgozni. Soha nem mondtad meg, mit hogyan tegyek, mindig csak segítettél, hogy magam jöjjek rá dolgokra. A legbensőbb titkaimba avattalak be és Te soha nem ítélkeztél, csak vezettél egy úton, a saját utamon. A közös munkánk alatt segítettél "új" életem céljait kitűzni, vállalkozásomhoz fűződő viszonyomat rendezni, felnőni. Felnőttem és egy olyan életben élek amit sokan, de még pár hónapja én is csak álmodni mertem volna. Céltudatos vagyok, boldog, elégedett. Hihetetlen életet hoztam létre magamnak, a Te segítségeddel. Nagyon hálás vagyok a munkádért! Köszönöm szépen!
Attila,
Egy fiatal cégtulajdonos
Az agyalástól és esélylatolgatástól teljesen kimerülve érkeztem Barbihoz, akit az interneten találtam és aki rögtön szimpatikussá vált a bemutatkozása és a képei alapján.Mivel még nem voltam coachingon nem tudtam mire vállalkozok, de azt éreztem, hogy valamilyen külső segítségre mindenképpen szükségem van. Sokat segített abban, hogy felmérjem pontosan hol is tartok most az életben és sikerült ránéznem a saját árnyékos oldalamra is általa.Remek eszközöket kaptam tőle arra, hogy a bennem futó, nem mindig hasznos, programokat mederben tudjam tartani és inkább segítségemre legyenek mintsem gátoljanak az életben.Segített valódi fontossági sorrendet felállítani és megmutatta, ezt hogyan tudom realizálni a hétköznapokban. Mire elbúcsúztunk az eredeti kérdésem ami miatt felkerestem már nem volt olyan fontos, mondhatni megoldódott különösebb erőfeszítés nélkül! Köszönöm a támogató és segítőkész figyelmet és a szakmai hozzáértést!
A.Csaba,
Cégvezető
Meg akartam neked még egyszer köszönni a közös alkalmakat, iszonyat sokat segítettél abban, hogy ne vesszek el az össze-vissza kavargó gondolataim és érzéseim között. Neked hála sikerült letisztázni, hogy mik a valós lehetőségeim, hogy merre tudok, merre érdemes továbbmennem, az meg külön plusz volt, hogy a hangulat is végig olyan volt, hogy minden héten alig vártam a közös munkát, hogy merre megyünk tovább. Ha van valaki, aki erre a szakmára termett, az Te vagy, nálad jobb szakmai segítőt el sem tudnék képzelni 🙂
G. Eszter,
Nyelvtanár, "kezdő start up-os"
Mielőtt Barbarát felkerestem, az üzletem továbbfejlesztésére többféle lehetőséget, és irányt láttam, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy ezek közül melyiket válasszam. Barbarától azt kértem segítsen meglátnom, és kiválasztanom a számomra testhezálló területet, majd miután ezt kiválasztottuk, nézzük meg, mik lehetnek a további lépések ennek a területnek a fejlesztésében. Amiért felkerestem, azt az együtt töltött időben mind sikerült elérnünk. Barbara segítségével sikerült meglátnom milyen terület számomra a legmegfelelőbb, és rávezetett arra is, hogy milyen módszerekkel tudom magam ezen a területen a leginkább menedzselni. Mindezeknél azonban még sokkal többet kaptam tőle. Megláttatta velem, hogy az időmet hogyan tudom hatékonyabban felhasználni; hogyan válasszam el a fontosat a kevésbé fontostól; miért szükséges meghúznom a határaimat mind a családommal, mind a klienseimmel való kapcsolatomban; mennyi értékem van, amit eddig magától értetődőnek vettem, mert inkább a hiányosságaimra fókuszáltam; mennyi dologra lehetek már most is büszke az életemben; és még sorolhatnám. Nem engedett kibújni a válaszok alól, kedvesen, de határozottan visszatérített, mikor a könnyebbik utat igyekeztem választani. Rögtön megérezte, hol kell mélyebben belekérdeznie valamilyen témába, és így nagyon sok lényeges felismeréshez segített eljutnom. Csak ajánlani tudom szakértő és kedves segítségét. Köszönöm Barbara!
L. Marianna,
Energy- infomational coach
Egy Facebook-os ismerősöm bejegyzése alapján jutottam el Barbarához. Akkor egy fontosnak látszó döntéshez kerestem valakit, aki majd segít feltárni a szempontokat, és meghozni a döntést úgy, hogy az nekem is hosszútávon megnyugvást jelentsen. A beszélgetések látszólag egész más irányban kezdődtek el és vezettek végig számos fájdalmas felismeréshez önmagammal kapcsolatban, úgy, hogy a végén sokkal világosabbá vált, hogy mik is okozzák bennem az állandó nyugtalanságot, amik miatt pl. a döntéseim sem születnek meg. Az eredeti kérdésem mára már kevésbé tűnik fontosnak, ugyanakkor több személyes kérdésben jutottam el lényeges felismerésekre, amelyek mind a magánéletben, mind a munkám során komoly segítséget jelentenek és ezt Barbarának köszönhetem.
R. Csaba,
Informatikai vállalkozó, cégvezető
Azt mondják, vezetőnek születni kell, jó vezetővé viszont csak komoly munkával válhatunk. Egy hosszú folyamat fontos állomása volt, mikor egy személyes ajánlás után eljutottam Barbarához, és az eredmények visszaigazolták, hogy a megfelelő emberhez kerültem, a megfelelő időpontban. Volt elképzelésem arról, milyen keretben és módszerekkel dolgoznak a coach-ok, így nem válaszokat kerestem és vártam elsősorban, hanem megfelelő kérdéseket. A kezdeti "komfortzónaelhagyós" beszélgetéseink meglepően hamar fordultak "termőre". Kérdéseinek köszönhetően megismertem más, addig ismeretlen nézőpontokat, hozzájárult a bennem rejtező válaszok előhívásához, és tette mindezt azzal az intelligens kérlelhetetlenségével és lényeglátásával, ami nagyon hatékonnyá tette a közös munkánkat. Értő figyelmét az elejtett félmegjegyzések sem tudták elkerülni, sőt jellemzően ezek nagyon rövid idő alatt formálódtak mondatokká. Egy úton járunk mindannyian: vezetők, vagy azzá válni akarók. Ezen az úton fontosak a társak, különösen a segítők, és Barbara egy ideális segítő útitárs! Bátorítanék mindenkit, hogy keresse Őt, és engedje meg magának, hogy fejlődhessen, hisz a válaszok adottak, már csak a megfelelő kérdéseket kell közösen megtalálni!
F. Szabolcs,
Vezérigazgató-helyettes
Bár nem magamtól választottam ezt a megoldást, illetve Barbarát a hatalmasnak és megoldhatatlannak tűnő problémáimra, ennek ellenére jó döntés született! Mind munkahelyi, mind magánéleti „káoszból” volt, van és lesz is kiút Barbi útmutatásaival. Önbizalom, önérdek-érvényesítés, önismeret… illetve egyszóval sikerélmény az, ami a szeánszainknak köszönhető.
H.Adrienn,
Marketing vezető
Sokat és sokáig gondolkodtam rajta, hogy szükségem van-e egy coachra és ha igen, belevágjak-e. Rendkívül fontos volt számomra, hogy hiteles szakemberhez forduljak, illetve hogy meg tudjak benne bízni. Barbarához egy személyes ajánlás útján jutottam el és rendkívül pozitív tapasztalatokkal távoztam. A kezdetben felhozott problémámnál végül sokkal többet oldottunk meg, és bár még az út elején járok, de legalább már az irány tiszta. Köszönöm!
A.László,
Elemző
Már sokat hallottam a módszerről, de igazából mégsem volt róla elképzelésem, hogy hogyan is zajlik. Egy konkrét problémával kerestem fel Barbit, aki rendkívüli egyéniség. Az első pár kérdés után már láttam, hogy innen kézzelfogható segítséggel fogok távozni, amit ráadásul saját magam fogalmaztam meg. Nekem nagyon tetszett, nagyon hatékony, kézzelfogható és az eredményessége rövid időn belül mérhető, ami nem egy utolsó szempont. Én mindenkinek javasolni tudom, aki beleakadt egy konkrét dologba vagy általánosan visszatérő problémái vannak. A módszer nagyon jó, a coach pedig FANTASZTIKUS.
W. Andrea,
Edző
Barbival történő beszélgetéseink hosszútávú, mély és örömteli változásokat indítottak el bennem. Volt egy kis káosz, de őszinte, tiszta kérdései jó irányba terelték a gondolataim.
Gergő, 30,
Filmrendező
Nagyon örültem a coaching alkalmaknak, amelyeket Barbarával töltöttünk. Az üléseknél nekem mindig biztonságot adott, hogy felkészülten, ráhangoltan, kiegyensúlyoztottan érkezett, amely mindig azt az érzést alapozta meg bennem, hogy hasznos lesz a közösen eltöltött idő. Ami a legnagyobb hatással volt rám a közös munkában a céltudatossága, hogy "ébren őrködik" az általam megjelölt célok megvalósítása érdekében, értő figyelemmel, jó kérdésekkel segít abban, hogy végigmenjek a célul kitűzött úton.
Bús Péter,
Ügyvezető BP Solution Kft.
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy tavaly novemberben felkerestem Barbit. Fordulóponthoz érkeztem, úgy éreztem szakszerű segítségre van szükségem ahhoz, hogy ki tudjak törni a tétovaságból, a bizonytalankodásból, az egy helyben topogásból. Nem tudtam merre induljak, milyen úton, így a hogyanhoz már el sem jutottam. A barátok, családtagok tanácsai pedig még jobban összezavartak és eltávolítottak a megoldástól, mert - bár mindenki a legjobbat akarta –annyiféle nézőpont keveredett, hogy a saját gondolataimat már nem is hallottam. Barbi leginkább abban segített, hogy rájöjjek mi a számomra megfelelő karriercél, majd segített megtenni az első de nagyon fontos lépéseket a megjelölt irányba. Az eredmények pedig – több év tétovaság és eredménytelenség után - hamar és viharos sebességgel száguldottak felém, megnyitva előttem olyan ajtókat is, melyekről azelőtt még csak nem is álmodtam. Hiszem, hogy mindez azért sikerült ilyen gyorsan, mert az alapoknál kezdtük, önmagam mélyebb megismerésével és elfogadásával. Barbi a gyakorlatban ébresztett rá arra, amit azelőtt már sokszor és sok helyen hallottam, hogy a megoldás valóban bennem van! Önmagam jobb megismerésével már könnyebb volt az is, hogy elinduljak a kitűzött cél felé, amihez rengeteg segítséget, és támogatást kaptam tőle. Nem tudok elég hálás lenni Barbinak a segítségért, figyelemért, megértésért, és legfőképpen az elfogadásért, melyet ilyen mértékben mástól eddig nem tapasztaltam. Barbi feltétel nélküli elfogadása hozzásegített ahhoz, hogy én is elfogadjam önmagam, a gyengéimet és az erősségeimet egyaránt, mélyebb önismeretre és önszeretetre tegyek szert, és ezáltal tisztábban lássam melyik az az út, amin el kell indulnom! Barbi kedves, nyugodt, higgadt, mély empátiával rendelkezik, hamar átlátja a problémát, az összefüggéseket, és annak emberi vonatkozásait. A közös munka során nekem is sikerült átvenni ezt a megnyugtató kiegyensúlyozottságot, tanácsait beépítem a mindennapjaimba, és nem csak a karrieremben, de az élet más területein is tisztábban látom a dolgokat, határozottabban hozok döntést, hatékonyabban, céltudatosan élem az életem, melyhez, szinte hihetetlen de mindössze néhány alkalom is elég volt Barbival. Sokkal többet kaptam Tőle, mint amit reméltem, és el tudtam képzelni! Köszönöm!
I. Ágnes
Nem egyszerű ügyfélként kerültem Barbi kezei alá, hiszen együtt tanultuk ki a coach szakmát. Ezért talán kicsit más szemmel tekintek az ő munkájára, jobban odafigyelek a szakmaiságra, a személyiségének szerepére. Bár a coach-coachee kapcsolatunk "kötelező jelleggel" indult, hisz egymáson gyakoroltunk, ma sem választanék mást! Kiapadhatatlan érdeklődése, nyitottsága, és a megoldás keresésében való lelkes és aktív közreműködése bizalmat ébreszt az emberben. Lelkes és aktív közreműködése miatt az ember, az ügyfél biztos lehet benne, hogy megtalálja a saját útját, a saját megoldását, hisz Barbi addig úgysem ereszt! Egy coaching folyamat során nem az a cél, hogy az ügyfél lelke simogatást kapjon, és jól érezze magát abban az egy órában. Az igazi cél, hogy képesek legyünk felismerni valódi gátjainkat, és képesek legyünk azokat leküzdeni. Barbi ebben nagyon jó partner!
K.Rita,
Marketing vezető

Life coaching

A saját korlátaim átlépve, talán az utolsó, használható pillanatban kerestelek fel. Be kell valljam, eleinte igen erős kétségeim voltak a folyamat működése felől, azonban nincs vesztenivalóm felfogással elmentem másodjára, harmadjára, mire ráébredtem, hogy ez kell nekem. Feltölt, átformál, elgondolkoztat minden ott töltött idő és kezdem visszakapni a hitemet, önmagamat. Fel nem tudnám sorolni, mivel gazdagodtam és azt hiszem nem is érdemes megpróbálnom, mert összefoglalhatatlan. Ezért inkább szeretném Neked megköszönni a nagybetűs Mindent, amit hozzám tettél és rávezettél (vissza) a helyes útra. Egy olyan szemléletmódot kaptam Tőled, amit magamtól az életben nem láttam volna meg.
Sz.Anna,
Egyetemista
Life coaching vettem részt, de már néhány éve jártam Barbaránál egy szupervíziós csoportban. Nagy élményt és sok segítséget adtak az elmúlt bő két hónap találkozásai, ülései. Nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy mindig annyit segít megmutatni magadból, a benned zajló dolgokból amennyire készen állsz. Nagyszerű érzés rájönni, mennyi minden van bennünk a megoldáshoz, mennyi mindent meg tudunk oldani. De önmagunk nem mindig találunk rá az útra. De a coaching alatt Barbara finomam terelget és a megoldások egyszer csak ott voltak előttem. Sok izgalmas dologra jöttem rá, kiderültek a velem történtek okai. Sokkal jobban értem, hogyan működöm, és ha valami zavar támad a rendszerben, úgy érzem már be tudok avatkozni, hála az „útravalónak” amit a coaching során kaptam.
Attila,
Közgazdász
Köszönöm Neked az elmúlt 3 hónap közös kalandját! Zaklatottan, teli kételyekkel fordultam Hozzád tavaly novemberben, amikor párhuzamosan nagyon sok dolog változott körülöttem. Az első beszélgetős séta után nem volt kétség számomra, hogy megtaláltam azt a coachot, akivel dolgozni szeretnék. A megérzésem hamarosan beigazolódott, az inspiráló közös munka minden perce értékes volt számomra. Mindig vártam a következő találkozót, mert tudtam, hogy segítesz máshonnan ránézni a történésekre és a kérdéseid mentén át tudom fogalmazni azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak, sokszor bántanak. Szerettem a Tőled kapott házi feladatokat is, mindig pont azt nyertem belőlük, amire a továbblépéshez éppen szükségem volt. Három hónap alatt letisztultak bennem a dolgok, már látom, hogy milyen erőforrásaimra támaszkodhatok a változások közepette, és tudom azt is, mire kell figyelnem ahhoz, hogy annyi szeretet és energiát tudjak adni a környezetemnek, amennyit szeretnék! Köszönöm!
M. Bettina,
Szervezetfejlesztő
Empatikus, megbízható, motiváló, széles eszköztárral rendelkező, kedves kiegyensúlyozott, építő jellegű mondatok, melyek a minden napjaimban eszembe jutanak.
Egy Útkereső
Nem sokat tudtam a coachingról, mielőtt Barbit felkerestem, de szükségem volt egy objektív segítőre. Ma már nem is érdekel definíció szerint mi a coaching, mert megismertem Barbit, akinek segítő tudása túlszárnyalta minden képzeletemet. Többnyire csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, egy szóval összefoglalva pedig: ZSENIÁLIS.
B. Bernadett
A Coach-hoz (Barbarához) magas elvárásokkal érkezünk, amiket vagy kimondva, vagy eltitkolva, de magunkkal viszünk az első ülés(ek)re. Mert szeretnénk, hogy megoldja helyettünk valaki azt, amiről tudjuk, hogy nekünk kell megoldani, de azt hisszük, másnak egyszerűbb. Barbara az, aki EQ-ban is és IQ-ban is túlteljesít, de tudd, hogy akkor tud igazán adni, amennyiben te is oda mersz neki mindent adni. És ezért cserébe mindent, amit odaadsz, a helyén tudsz majd kezelni, mert a kérdéseivel pontosan azokat a pontokat találja meg, amik neked kellenek. A továbblépéshez. Vagy a változáshoz. Vagy a döntéshez. Mindegy, ez csak rajtad múlik, de ehhez olyan segítőt kapsz, aki egyrészt addiktív :-), másrészt végtelenül tisztességes. Barbara ha kell játékos, ha kell humoros, ha kell, nagyon-nagyon komoly. Ahogyan egyre mélyebbre mentek, egyre többet kapsz, ha mersz adni - én nagyon örülök, hogy az utamhoz Barbarát kaptam (találtam). Köszönöm Neki is, és annak is, aki épp Hozzá vezetett el! 🙂
Ági,
Vevőszolgálati vezető
Időnként megállok és eszembe jutnak a beszélgetéseink (vagy eszembe juttatom, mert szükségem van rájuk), felvillannak képek, amiket segítettél meglátnom, néha csak egy szó vagy egy gesztus, egy fogalom, egy testtarás. Ezek segítenek a jelenben maradni, öszpontosítani, tisztán látni. Köszönöm Barbi, hogy segítettél újra elfogadni magam és hogy eszközöket adtál a magam és a világ megértéséhez! Ez a legnagyobb dolog, ami velem történhetett!
L. Zsuzsi,
Grafikus
Barbara segítségével sikerült magammal teljesen őszintén szembenézni és ez segített jobban megismerni es elfogadni magamat. Olyan folyamatok indultak el párszori találkozásunk után, amik gyökeresen megváltoztatták az életvitelemet és az életemet. Sikerült letenni sok felesleges súlyt, komplexusokat, csalódásokat, felesleges elvárasokat magammal szemben. Az újonnan szerzett önismeretet es kommunikációs képességeket nagy és friss energiákkal fektetem a jövőmbe.
K. Erika,
Jelenleg főállású édesanya
Barbara meglepő, könnyed üdeségével pillanatok alatt talált repedést megkövült, harmincegynehány éves gondolkodásmódomon, melyet közösen feszegetve, végül egy új világ tárult elém. Az ülések végeztével ennek a nézőpontváltásnak a fenntartása persze már csak az én kitartásomon múlik, azonban az együttműködésünkre visszagondolva, mindenkinek őszinte szívvel ajánlom mindazt, amit Barbara képvisel: a változ(tat)ás kezdeti, bizonytalan lépéseinek megtételéhez szükséges határozott, következetes, ugyanakkor minden esetben egyénre szabott támogatást.
K. József,
Sales manager
Hosszú évek óta el voltam akadva egy problémával, az elakadás klasszikus tüneteit mind produkáltam: önmagammal szembeni türelmetlenség, miért csak itt tartok, ahol, hát ennek már sosem lesz vége? Barbihoz fordultam. Hosszan beszélgettünk. Úgy éreztem magam, mintha egy olyan erdőben lennék, ami az enyém, de teljesen sötét, és nem tudnám, merre érdemes menni. Mondhatnám, hogy nem láttam a fától az erdőt. 🙂 Remek vezetőre találtam Barbiban. Arra mentünk, amerre én akartam, éreztem a támogatást, a néha felvillanó fényt, ami Barbitól jött. Nem ütköztem neki semminek. Támogatott, ugyanakkor kihívások elé is állított, amikor visszafordultam volna: "Erre akarsz menni? Ez a Te utad? Mi a célod?" Egyre világosabb lett, egyre több mindent láttam és értettem. Miért akartam, hogy az erdőm sötétben legyen, és hol van a forrás, ahonnan erőt gyűjthetek. Barbi felébresztette bennem a bátorságot, hogy merjek olyan helyekre menni, ahol nem jártam, és közben figyeljem magam, hogy hol vannak a határaim... Nagyon hálás vagyok Barbi, azóta is. Köszönöm!
F. Éva,
Tanár
Azt hiszem a beszélgetéseink elején említettem, hogy a feleségem kérésére mentem el hozzád. Úgy gondoltam határozott véleményem van a világról és abban jól el tudom helyezni magamat, mi szükségem van nekem egy ilyenre, de hajtott a kíváncsiság. A kurzus végére rá kellett jönnöm, hogy ha tükröt tartanak eléd és abba belenézve kell újra felismerni magadat az nem könnyű dolog. Menet közben jöttem rá, hogy az agyamban van egy-két ferdén álló „gerenda”, amit csak a tükörbe nézve vesz észre az ember, beszélgetéseink után ezek már párhuzamosan állnak. A másik nagyon fontos dolog volt és óriási örömmel töltött el, hogy a saját magamról alkotott kép – a vélemények alapján – nem nagyon tér el a külső világ rólam alkotott képétől. Úgy gondolom ez azért lényeges, mert az embernek ad egy határozott önbizalmat, ami nagyon nagy segítség a továbblépésben. Még egyszer köszönöm.
K. György,
Mérnök-közgazdász
Az elmúlt időszakban hű maradtam magamhoz, és mindahhoz amit Te erősítettél meg bennem. Mélypontok és viharok jöttek, azonban nem hagytam cserben magam,az új gyökereim megtartottak. Ez csodálatos. Olyan erőt adtál nekem, ami a legnehezebb időben is segít és működik. Hihetetlenül hálás vagyok és életem legjobb és legfontosabb döntése volt hogy segítőül választottalak. Csodálatos a munka, amit végzel, minden tiszteletem a Tiéd. Nagyon sok erőt, örömöt és boldogságot kívánok Neked ezen az úton. És nagyon, nagyon, nagyon….köszönöm :).Utólag is többször morfondírozom a közösen eltöltött, estébe nyúló beszélgetéseinken. Mindig fáradtan, de önbizalmat gyűjtve és új célokkal a fejemben érkeztem haza és sokáig ízlelgettem magamban a gondolatokat, melyeket a rám szabott feladatokkal, kérdésekkel ébresztettél bennem. Szóval azóta is boldog vagyok, sőt egyre boldogabb. Sok mondatod beégett a szívembe és irányít.
R. Orsolya,
Orvos
Az egyébként általam hétköznapinak tartott témákat, problémákat, érzelmeket – melyeket talán pont emiatt esett nehezemre kellően elmélyülve elemezni - új szemlélettel közelítve sikerrel emésztettem meg. Ráeszméltem, hogyan érdemes tudatosan lépni és előrelépni, és eközben dönteni a választási lehetőségektől mindig teletűzdelt úton. Ezáltal tettük a mindennapokat átláthatóbbá, szervezettebbé és így könnyedebbé.
J. Gergely,
Manager
Szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem adatott találkozni és beszélgetni veled. Olyan vagy nekem mint egy barát és pszichológus egyben, ill. ennél is több, Te vagy az én lifecoachom!! :)) Mikor kérdezték tőlem családtagjaim, hogy milyen volt az első beszélgetésünk, ill. megyek-e még hozzád, azt mondtam természetesen. Valahogy mindjárt tudtam, hogy Te vagy az a személy az életemben, akivel komoly változásokat/változtatásokat érhetek el, akiben 100 %-ig megbízhatok. Érdekes, hogy mikre figyeltem fel az elején. Kérdezték tőlem, hogy milyen vagy. Azt válaszoltam, hogy egy végtelenül szimpatikus nő, kellemes, megnyugtató hanggal és kifejező szemekkel. Mindjárt megfogott, hogy amikor beszélünk, a szemembe nézel, és valóban hozzám beszélsz, rám figyelsz. Azt is szeretem, hogy egyáltalán nem ítélkezel, nem próbálod megmondani mi lenne a helyes v. mit kéne tennem - ezért is vagy több egy barátnál, mert ők óhatatlanul is megpróbálják megmondani, hogy szerintük mi lenne a helyes. Először furcsa volt, hogy semmi mást nem csinálsz, csak kérdéseket teszel fel, amikre nekem magamnak kell megtalálnom a válaszokat, és ami még furcsább, hogy mindvégig tudtam a válaszokat, csak mélyen, legbelül. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eredményeket fogunk elérni, de örülök a sikereinknek. 🙂 Örülök annak, hogy elkezdtem az életemet felnőttként élni és már a családtagjaim, barátaim is látják, érzik a változást. No és hol van még a vége?! :)) Amikor először találkoztunk boldogtalan voltam, bár kifelé nem ezt közvetítettem. Most már tudok örülni a legapróbb dolgoknak is, a jelenben élek és a jövőmet tervezem 🙂 Nagy segítség nekem, hogy vissza tudok nyúlni a beszélgetéseinkhez, és vissza tudom idézni a számomra legmeghatározóbb mondatokat, ha el lennék keseredve v. bizonytalanodva.
B. Kata,
Jogász
Kíváncsian vártam az első alkalmat Barbinál. Volt elképzelésen arról, hogy miben szeretnék változni, és mik a kérdések, és éreztem, hogy készen állok, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen szélsebesen és egyszerűen fog menni. Közben persze néha nehéznek éltem meg, de utólag azt gondolom, hogy olyan volt mint egy izgalmas utazás önmagamba, és mint minden jó dolog, túl hamar véget ért 🙂 Az első pillanattól fogva éreztem, hogy mellettem fogsz állni a közös munkánk alatt, és ez a bizalom csak egyre mélyült a beszélgetések során. Teljesen ráéreztél az én nyelvemre, világomra és személyiségemre és a megfelelő húrokat pengetve megszólaltak a régóta keresett dalok, és új kompozíciók születtek. Felrepültek a galambok, és leestek néha nagy kövek. Lerágott csontokat végre el lehetett dobni és elkezdhettem építkezni és meg is látni és büszkének lenni a belső kertemre és házamra. És az egyre magabiztosabb és harmonikusabb mosoly, amivel mindig távoztam Tőled. A legkatartikusabb élménynek azok a pillanatok maradtak meg a beszélgetésekből, amikor megéltem azt, hogy összeáll minden és megtörténik bennem a rég várt változás. Ilyenkor szinte módosult tudatállapotba kerültem, és kristálytisztán kirajzolódott, hogy mi az én irányom. Nagyon örülök, hogy találkoztam Veled, és szívből köszönöm értő figyelmedet!
B. Zsuzsa,
Vállalkozó
Úgy érzem tartósan sikerül egyensúlyban maradni.
T. Magdolna,
Orvos
Bizony hosszú idő kellett ahhoz nálam, hogy ki merjem mondani, Barbi kérlek segíts! És Te türelemmel, kitartóan figyeltél, vártál amíg egyszercsak megérkeztem. És innen már könnyen, pontosabban könnyekkel átitatva, de bizony elhitetted velem, hogy virág vagyok, hogy jó vagyok, hogy jól csinálom, amit csinálok, és hogy minden nap fel tudok sorolni néhány dolgot, amiért dicséretet kaphatok magamtól! Önmagammal szembeni türelemre tanítottál, és felismerted, hogy bizony megerősítésre, biztatásra van szükségem, És ezt megkaptam Tőled. Egy mondat, egy szó, egy metafora, mind jókor, jó helyen érkezett hozzám, Tőled. Akkor hívtál fel és tettél fel egyetlenegy jól irányzott kérdést, amikor nekem éppen erre volt szükségem. ÉS a csönd a vonal másik végén azt jelentette Neked, hogy találtál. Találtál, és kívánom, hogy Téged pedig találjanak meg azok az emberek, akik még nem is tudják, csak érzik, hogy éppen Rád van szükségük ahhoz, hogy a bizonytalankodásból, tétovaságból ki tudják magukat szabadítani, és akik szárnyalni szeretnének, csak még maguk sem tudják, mert nem merik elhinni, hogy képesek a szárnyalásra. És még nem látják, hogy nyitva van a kalitka ajtaja! - Köszönettel és bátran ajánlom Barbit kortól, nemtől függetlenül azoknak, akik a miértek helyett a hogyan kérdésre keresik a választ.
B.Zsóka,
Középvezető
Csak köszönni tudom a sok kimondott szót, amiket kimondattál velem!!! Mélyen voltak a felszín alatt csak feltárni kellett, ami egyedül nem ment volna! Segítségeddel új felfedezésekre késztettél, sok minden, más megvilágításba került magammal kapcsolatban, ami erős kapaszkodót ad a mindennapokban! Hálás köszönet!
Sz.Rita,
Vállalkozó
Hogy miért is vágtam bele? Tele voltam kétségekkel és kérdésekkel; közelebb akartam „kíméletlenül” kerülni önmagamhoz, mint valaha voltam. Az eddigi életem kérdőszava a „MIÉRT?” volt, ami a tanulási folyamat közben fokozatosan „HOGYAN?”- ná alakult át. Régi és elavulttá vált ösztönszerű reagálásaim hétről-hétre új tartalommal teltek meg, amelyek új megvilágításba helyezték mind a bennem zajló folyamatokat és ezáltal egy színesebb élet-palettát sikerült teremteni nemcsak magamban, hanem a környezetemben is. Köszönhető mindez Barbi a Te türelmes „vezetés”-ednek, amelynek minden egyes pillanatát gyermeki érdeklődéssel és kiváncsisággal éltem meg. Ha elég bátor vagy- és miért ne lennél az?- indulj el Te is ezen az úton, hiszen: „ Ne érd be kevéssel! Nincs másod csak saját magad!” Köszönöm, hogy felismerhettem újra az önmagamban rejlő erőt és a határtalan lehetőséget!
B. Rita,
Kereskedő

Sport coaching

Európa-bajnok sportolóként 1 hellyel maradtam le a Riói Paralimpiai részvételről. Az ezzel kapcsolatos feldolgozási folyamat 1 évig tartott. A "gyászidőszak" leteltével megszületett az elhatározás bennem, hogy a 2020-as Tokyoi Paralimpiára minden erőmmel megpróbálok kijutni. Hiszek a sorsban, a befektetett munka és a szellem erejében. Az elhatározás pillanatában került elém Tagányi Barbara felajánlása, miszerint élsportolóknak segít coaching szolgáltatással. Barbara személye és szaktudása már az első alkalommal olyan dolgokat láttatott meg velem, amelyeket 4 éven keresztül korábban senki sem tudott számomra megmutatni. Mivel makacs ember vagyok, ezért számomra az volt a legjobb a módszerében, hogy soha nem nyújtja tálcán a megoldást, vagy ad utasításokat, hanem a maga kifinomult, ámbár határozott feladataival rávezet arra, hogy hogyan hozhatok a magam számára hasznos és eredményes döntéseket. Úgy érzem a közös foglalkozások nagyban hozzá fognak járulni, ahhoz, hogy az az 1 helynyi távolság szűküljön.
L. Petra,
Sportoló (triatlon)
Barbara lelkiismeretesen és alaposan dolgozik. Változatos és a témához illő eszközöket alkalmaz, melyek segítségével sokkal könnyebben megy a téma feldolgozása. Érzelmileg alaposan megdolgoztat, ami sokszor azt az eredményt hozta, hogy a foglalkozás végére nagyon elfáradtam. Ennek ellenére mindig feltöltődve és tele lendülettel mentem ki az ajtón, mely már az aznapi teljesítményemben is megmutatkozott. Bár még nincsen vége a folyamatnak és bőven van még mit "dolgozni" magamon, mégis már most érzem, hogy pozitív hatással van rám Barbara és az általa vezetett coaching ülések. Nagyon izgatottam várom a folytatást és biztos vagyok benne, hogy a végére sikerül átlendülnöm azokon az akadályokon, melyek jelen pillanatban még előttem állnak és a kihívásokkal megküzdve látványos eredménynövekedést fogok elérni a versenysport területén.
K. Gergő,
Sportoló (párbajtőr)
Kedves Barbi! 2018. januárjában volt szerencsém nálad járni, bepillantást engedtél a mindennapjaidba, sőt, részese is lehettem egy rövid, de annál sorsfordítóbb közös munkának is. Akkor, ott, Veled valóban olyan dolgokon változtattunk, melyek számomra elérhetetlen messzeségben, szinte csak vízióként, vágyként jelentek meg a jövőre vonatkozóan. A közös munka során, az elérhetetlennek tűnő dolgok egyre közelebb kerültek, sőt, megszületett az elhatározás után a döntés, majd egy év és 4 hónap elteltével a cél megvalósult. Veled, általad, a te munkádnak köszönhetően! A közös munka után szándékomban állt, hogy leírom neked, mennyire hálás vagyok, azokért a beszélgetésekért, de nem érzetem hitelesnek addig, ameddig maga a CÉL meg nem valósul. Most, hogy ez megtörtént, éppen most, szeretném megköszönni, a belém vetett hitet, munkát, törődést, szeretném megosztani veled a közös munka örömét, és annak gyümölcsét, mely a BASIC hivatalos bejegyzésével megszületett! Barbi, ez a te munkád gyümölcse is, érezd magadénak, kívánom, hogy a munkád minden percében ilyen apró kis gyöngyök szülessenek, mint aminek én és a BASIC is részese lehettem! BASIC Amerikai Sportok Sportegyesület BEJEGYEZVE! 🙂
#havasikata,
#basicedző

Team coaching

Barbarával picit több, mint két és fél éve találkoztam először, life és business coaching keretein belül. Elgyötörten, megfáradtan mentem hozzá, úgy éreztem minden rossz körülöttem és nem tudok belőle kikeveredni. Ami azóta történt azt nem tudom leírni. Segítségével megtanultam dolgozni a problémákon / kérdéseken. Üzletemberként és cégvezetőként hónapok óta éreztem, hogy a kollégáim között egyre nagyobb a feszültség, melyet képtelen vagyok feloldani és ugyanazt a fáradságot éreztem, mint korábban a saját életemben. A kommunikációnk a minimálisra redukálódott, a hangulat pedig számomra elviselhetetlenül negatívra váltott. Ekkor kértem a Barbara segítségét, egy team coaching keretében. Ezt hittem már jól ismerem a coaching erejét, de a változás még számomra is meglepő volt. Azonnali változások indultak meg a szalonban. Már a coaching találkozó alatt érezhető volt, ahogy a kollégák és én is egyre jobban megnyílunk és kilépünk abból a mérgező szituációban amiben dolgoztunk addig. Köszönöm szépen azt a profizmust, amivel perceken belül olyan bizalmas légkört hoztál létre, melyben mindenki megnyilhatot. Köszönöm!
Attila,
Tulajdonos-cégvezető
Barbi két órás teamcoaching keretében foglalkozott velem és két barátommal. Három éve végeztünk az egyetemen, közös vállalkozás indítása előtt állunk, saját életünkben is gyorsan változó körülmények mellett. A téma megtalálása, hogy az este során miben lépjünk előre, fejtörést okozott számunkra - emiatt előzetesen megegyeztünk abban, hogy a témaválasztás is a coaching alkalom részét képezi. Az együtt töltött idő első fele rövid bevezető beszélgetéssel kezdődött. Hamar komfortosan éreztük magunkat, és figyelmünket egymásra fordítottuk. Az első néhány feladatban mind gondolkodásban, mind a kifejezés fizikai formájában (absztrakt kártyák képei, ábrák rajzolása stb.) többféleképpen értettük meg jelenlegi szellemi és érzelmi állapotunkat, a bennünket egyénként foglalkoztató kérdéseket. Közben folyamatosan közeledtünk is egymáshoz, ugyanis minden feladat végén, mindhármunk felolvasta/bemutatta/értelmezte saját írását, válaszát, választását, gondolatait. Barbi végig figyelemmel követte az eseményeket - ha szükséges volt, a kellő időben, nem befolyásolva, de határozottan kérdezett rá a fontos tényezőkre, és terelt a minél őszintébb, bővebb, célirányos gondolatok átadására. Így gyorsan sikerült - demokratikus úton - az önmagunk által felvetett témák közül választani: hogyan működjünk együtt hatékonyabban, kiemelten kezelve a kommunikációt. Innentől Barbi rutinosan és gyorsan, ösztönösen vezetett rá kérdéseivel a számunkra belső és közös feszültséget okozó konfliktusokra. Őszinte, lényegre törő, pontos válaszokat hozott ki belőlünk (kereszt)kérdéseivel, és régóta nem tapasztalt nyitottságot ért el közöttünk korábbi, főleg viselkedési és kommunikációs ellentétekből adódó sérelmek megvitatásában. Például rajzi ábrázolást is gyakran alkalmazva megértettük, milyen ára volt időben kifejezve félreértéseinknek, és egyénre szabottan megértettük, hogyan vagyunk képesek legyőzni az okozó akadályokat. Személy szerint azt tartom legnagyobb eredménynek, hogy a hosszú idő alatt felgyűlt feszültséget levezettük, és nagyobb egységben és rugalmassággal merjük kitűzni céljainkat. A rendkívül intenzív, két órás tréning csak perceknek tűnt a számomra. Barbi olyan környezetet hozott létre, melyben kizártuk és magunk mögött hagytuk a külvilágot, és zavartalanul foglalkozhattunk a bennünket leginkább foglalkoztató gondokkal, kérdésekkel, célokkal. A magam részéről köszönettel tartozom ezért az élményért, és tudatosan magammal viszem a továbbiakban mindazt, amit megtanultam.
N. Péter
Tetszett nagyon a felvezetésként szánt asszociációs játék, rögtön sikerült ráérezni a találkozó hangulatára, ami segítette a későbbi közös gondolkodást és beszélgetést. Nagyon örültem annak, hogy különböző lelki állapotból sikerült kvázi azonos szintre hozni a csapat tagjait, és ehhez elég volt 2 óra. Nagy jó mintapélda ez a csapatunknak, hogy ha rászánjuk az időt és tabutéma nélkül beszélünk a problémákról vagy egyéb dolgokról, akkor nem kell sok idő, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba (természetesen ha ezt rendszeresen tesszük meg). Tetszett a beszélgetés felépítése, lépésről lépésre érkeztünk meg a konklúzióhoz, anélkül, hogy túlzottan szükség lett volna útmutatásra. Barbi: Profizmus, jó helyzetfelismerő képesség, kellő határozottság, megkérdőjelező képesség. Ezek jutottak elsőre eszembe, ahogy végig gondoltam a beszélgetésünket. Jól és határozottan vezetted a beszélgetést, úgy érzem nem voltunk a legkönnyebb alanyok, de számomra a legnagyobb értéket az képezte, hogy sikerült a kérdéseitekkel olyan beszélgetést kezdeményezni, amiket már rég meg kellett volna ejtenünk egymás között. Nagyon tetszett az idődiagrammos ábrázolás. Ha vizuális bemutatás adott egy olyan nyomatékot a téma fontosságára, ami a jövőben is a szemem előtt fog lebegni, amikor közös munkáról lesz szó (illetve általában is, saját privát életemben)
K. Levente
Barbaránál és Lacinál egy 2 órás team coaching-on vettünk részt 3 főből álló csapatunkkal. Vállalkozás indítás előtt állunk és számos kérdés foglalkoztat minket, amiben segítségre van szükségünk. Mivel nem tudtuk eldönteni, hogy mi jelenleg a legfontosabb, ezért abban egyeztünk meg, hogy ne fixáljuk le előre a témát. Első feladatként közösen átbeszéljük majd ezeket és segítenek abban, hogy miképpen válasszuk ki a legaktuálisabbat. Ők ketten olyan baráti és fesztelen környezetet teremtettek, hogy szinte azonnal ki tudtuk zárni a külvilágot és csak azzal foglalkozni, amiért érkeztünk. Különböző feladatok mentén összeszedtük a minket foglalkoztató témákat és priorizáltuk őket. Viszonylag határozott elképzelésekkel érkeztünk, de voltak gátló tényezők a csapatunkban, amikről nagyon nehéz beszélni és nem is volt cél bevinni erre a foglalkozásra, mert mélyre nyúlnak és nem voltunk képesek vele szembenézni. Hihetetlen volt számomra, hogy nagyon rövid idő alatt ezt észrevették Barbaráék és azon kaptam magam, hogy nem a kiválasztott témáról beszélgetünk, hanem a mélyebben húzódó okokról, amik a nehézséget okozzák a kiválasztott témánál. Őszintén és nyíltan tudtunk érzésekről, félelmekről beszélni egy “idegen” környezetben, ami nagyon meglepő volt számunkra. Végig tudtunk beszélni olyan problémákat, amikre évek óta nem voltunk képesek. Valahogy Nekik sikerült minket kinyitni és példákon keresztül nyomatékosítani, hogy mi mindent vesztettünk ennek az elnyomásával az elmúlt években. Feltöltődve, motiváltan és felhőtlen boldogsággal jöttünk el, pedig nagyon fáradtan érkeztünk. Nagyon hálás vagyok Nekik a munkájukért. Úgy érzem, hogy egy olyan lökést adtak nekünk, amivel falakat sikerült lerombolni közöttünk. Köszönjük szépen a segítséget.
U. László
Barbival a team coaching, egyértelműen pozitív megélés érzését váltották ki bennem. A kérdései és a figyelme, kellemes meglepetéseket okoztak nekem és úgy gondolom a csapatomnak is. Többször volt AHA érzésem, amit nagyon fontosnak tartok az előrehaladás útján. Igazán köszönöm neki ezt a pár órát, a figyelmességét és a jelenlétét, mert valami fantasztikus erőt indított útjára bennünk.
Angi,
Coach4You
Az első pillanattól kezdve egy bizalommal teli légkörben éreztem magam. Már a telefonbeszélgetéskor éreztem ezt, és ugyanez megmaradt a folyamat végéig. Nagyon jól tudott kapcsolódni Barbi a csapat minden tagjához és nagyon szépen sikerült ezt a kapcsolódást, illetve figyelmet magtartania végig. Az jutott eszembe, hogy olyan volt, mint egy jó karmester, aki minden hangszeren tud játszani és pont jókor int finoman annak, aki következik és még a hangerőt is pont megfelelően erősíti. Egyszerre tudott mindenkire figyelni, de közben annak jelezni, aki abban a pillanatban több figyelmet igenyelt vagy a témája erősebb volt. Pont azok a témák lettek felerősítve, amelyek mindenkinek fontosak voltak. Nem éreztünk kényszert vagy erőlködést és mégis nagyon messzire jutottunk a kezdeti helyzethez képest. Nagyon jó élmeny volt, tele pozitív energiával, szókimondással, új perspektívával. Köszönöm az élményt es az eredményt!
Zita
Barbara által vezetett csoportcoachingon vettem részt, ami nagyon inspiráló volt higgadtságával, konstruktivitásával, szakmaiságával. A fáradtságom és némi feszültségem teljesen eltűnt a közös alkotás során. Egy támogató kapcsolódásban nekem az jelenti a legtöbbet, amikor szavak nélkül, már rezdülésekből értjük egymást és ezt megéltem e coaching során. Köszönöm!
István
Köszönöm Barbarának a támogató, kísérő team coaching munkáját, ami csoportos elakadásunkban az előre lépést jelentette. Személyes megélésem a csoportban, hogy egy olyan körben ültünk, és bontottuk ki, a bennünk lévő kérdéseket, ami segítette a további közös munkánkat. A csoportban egyenrangú félként, mindenki saját hangján megszólalva, segítette az együtt gondolkodásunkat. Köszönjük a mederben tartást, és kereteket.
Tímea

Szupervízió

Vezetőkből álló csoportok véleményei

Csoportvezetőként a szupervízió során alkalomról alkalomra a biztonságot adtad nekem. Mindig azt éreztem, hogy a csoporttagokkal a közös munkánk tökéletesen kézben van tartva és profin vezeted a találkozásokat. A jelenléted, a kisugárzásod egyszerűen bátorítja az embert a gondolkodásra
Miután többféle személyiségfejlesztő "sportot" is kipróbáltam bátran merem állítani, hogy a szupervízió mindenkinek jó. Ha valaki kommunikatív beszédes típus, lesz lehetősége bőven megnyilvánulni. Ha valaki esetleg kicsit csendesebb, megfigyelő alkat, esetleg többi időre van szüksége, hogy megnyíljon, a szupervízió egy remek keret erre, hiszen többen dolgozunk együtt, van lehetőség és idő feloldódni, "belejönni" párhuzamot vonni a saját életünkkel kapcsolatban, elmélkedni...
A csoportvezetésed nagyon tetszett. Érződött, hogy koncentráltan követed a folyamatot, és nem engeded félremenni. Biztonságban éreztem magam minden alkalommal. Ajánlom mindazoknak, akik elakadva érzik magukat valamilyen élethelyzetükben, és készen állnak rá, hogy az adott dologra új nézőpontokból lássanak rá.
A magam részéről nagyon sok hasznos dolgot tanultam magamról. Már az is hasznos volt hogy láttuk hogy másnak is vannak ilyen problémái. Mindenkinek ajánlom.
Barbara, mint csoportvezető: támogatást, lendületet, megértést, keretet, ötletet, tanítást, figyelmet, vezetést, jó kedvet adtál, maga a folyamat pedig: megoldást egy-két olyan dologra mások esetein keresztül, ami az én életemben is megoldásra vár, figyelmet, összetartozást, segítőkészséget, nyitottságot, új nézőpontokat, fegyelmet, új tulajdonságaimat ismerhettem meg, tanítást, és nagyon jó hangulatot. Ajánlom vezetőknek – olyan céges dilemmák feloldására, amik feszültséget keltenek a cégen belül, ill. magánszemélyeknek – kapcsolati problémák rendezésére, önismerethez.

Gyakorló coach csoport véleményei

Nagyon tetszik Benned, ahogy és amilyen gyorsan bizalmi légkört tudsz létrehozni.
Köszönöm, hogy ismét megerősítettél a hitemben, azaz ”Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van.
Sokat adtál nekem. Most is. 🙂
A kommunikációd olyan könnyed és természetes, hogy csak többszöri ránézésre, átgondolásra lehet észrevenni, hogy a kérdéseid mögött milyen tudás van. Köszönöm!
Zseniális volt az eszköztárad, a megérzéseid és ahogy kihoztad belőlünk a dolgokat.
Kreatív, színes, érdekes- ezeket gondoltam és rájöttem még: mély érzések és gondolatok! Köszi!!!
Nagyon tetszik a kedvességed, az irányításod, az elnemengedésed, a csúcsrajáratás. Köszönöm

Egyéni vélemények

Nagyon köszönöm a fantasztikus hallgatásod és hogy így hallottál meg engem. És hogy utána szóra hívtál és kimondattál dolgokat, amit még magamnak sem mertem, mert nem láttam. Köszönöm az élményt!
Andi,
Marketing vezető
Nagyon jók voltak a kérdések és azok időzítése. Örülök, hogy sikerült rábeszélnie az ismerősömnek, hogy jöjjek el a csoportba.
Attila,
Gazdasági vezető
Nagyon jók voltak a kérdések és azok időzítése. Örülök, hogy sikerült rábeszélnie az ismerősömnek, hogy jöjjek el a csoportba.
Attila,
Gazdasági vezető
Köszönöm, hogy találkozóink eredményeként végre eltökéltem magam egy irányba, amit teljes mellszélességgel fel tudok vállalni és ez magabiztossá tesz. Nagyon jó karmester voltál, mindig megláttad a fától az erdőt! Köszönöm a megértést!
Alíz,
Ügyvéd
Nagyon köszönöm ezt az egészet. Végre nyugi volt egy csoportban. Bármikor, ha megijedtem, csak felnéztem és láttam, hogy itt nem lesz semmi egetrengető baj vagy gond. Az első alkalommal pedig jó volt, hogy mindenkinek a saját felelőssége, hogy védje magát. Nagyon figyeltem végig! Egészen gyönyörű és adekvát kérdéseid vannak, én is szeretnék ilyen szépen figyelni az emberekre. … Remélem, hogy találkozunk még!
Mária,
Tanár
Köszönöm, hogy részt vehettem a közös munkában, sok témában megérintettek az itt megélt dolgok.
Péter,
Közgazdász
A csoportos beszélgetéseket úgy éltem meg, mint egy közös utazást, abban az értelemben hogy más-más tájakon kalandoztunk, mindig valaki más vállalta fel az idegenvezető szerepét, de legalább annyit tanultunk - közösen - egy-egy ilyen alkalommal, mintha egy távoli ország egzotikus kultúrájával ismerkednénk. Te pedig Barbara, remek utazásszervezőnek bizonyultál, a kereteket megrajzolva úgy vigyáztad az utunkat, hogy a lápos vidékekről is biztonságban visszataláljunk.. 😉
Nóra,
Projektvezető
Kiváló csoportvezetés volt Barbara. A legfontosabb, hogy soha nem gyakorolsz nyomást, de mégis elérsz mindent.
Judit,
HR vezető
Tartsd meg ezt a finomságot és csináld! Imádtam a nyugodtságod és a harmóniád!
Kriszta,
Gazadasági vezető
Személyedben egy határozott, magabiztos csoportvezetőt ismertem meg, aki érezte, hogy mikor kell számunkra több idő és mikor kell lezárni …
Tímea,
HR munkatárs
Köszönöm a türelmed és odafigyelésed és hited bennem!
Zsuzsi,
Grafikus

Mastermind

Olyanoknak ajánlanám, akiknek a munkájuk tényleg központi szerepet kap az életükben és alapvetően szereti, amit csinál.
Sz. Béla
Aki szeretné kibontani a „szárnyait” és szeretne fejlődni. Vagy, ha konkrét problémája van. A találkozások jó hangulatúak, vannak határok és jó érezni, hogy hatékonyak vagyunk, de egyébként laza, inspiráló.
K. Márton
Nagyon hasznos mindenkinek, aki nyitott rá!
A. Aguszta
Többet kaptam, mint amire készültem. 10-ből 10!
L. András
Scroll to Top